Opis:
GOOD MORNING LADY AM SHAKE
ROZPOCZNIJ DZIEŃ FIT!
GOOD MORNING LADY AM. SHAKE to doskonała kompozycja różnych form białka zaprojektowana specjalnie z myślą o kobietach ceniących sobie najwyższej jakości produkty białkowe, pyszny smak oraz skuteczne działanie. GOOD MORNING LADY AM. SHAKE jest najlepszym partnerem w walce o wymarzoną figurę! Odżywia najbardziej aktywne metabolicznie tkanki zapewniając profesjonalne wsparcie dla trenującego organizmu. Co niezwykle istotne, jest on przeznaczony dla wszystkich kobiet odchudzających się i pragnących wymodelować sylwetkę. Preparat pomaga doskonale wymodelować i ujędrnić ciało a jego przyjmowanie nie skutkuje nadmiernym przyrostem masy mięśniowej!
Już wiesz jak powinnaś zacząć każdy dzień, lub czym odżywić organizm po treningu!
W jaki sposób stosować GOOD MORNING LADY AM. SHAKE?
To wspaniała w smaku przekąska – zdrowy zamiennik deserów czy słodyczy. Zapomnij na zawsze o wyrzutach sumienia. Teraz pyszny, słodki posiłek zjesz z poczuciem, że robisz dla własnego organizmu coś dobrego!
GOOD MORNING LADY AM. SHAKE najlepiej stosować rano – po przebudzeniu
lub po treningu.
Znakomicie sprawdza się na przykład jako:
pyszny, samodzielny koktajl przygotowany na bazie wody lub mleka, bogaty koktajl z dodatkiem: owoców, musli, płatków śniadaniowych lub orzechów, składnik domowych lodów białkowych, baza do przygotowania wyśmienitych i zdrowych, nie wymagających pieczenia „batoników”, w połączeniu z musli i orzechami oraz zdrowymi tłuszczami, podstawa doskonałego musu – w połączeniu na przykład z masłem orzechowym.
Dla czego wybór GOOD MORNING LADY AM. SHAKE jest tak dobry?
W skład preparatu wchodzą: dobrze przyswajalne koncentrat i izolat białka serwatki - podane w wysokim stężeniu, hydrolizat kolagenu zawierający niewielkie peptydy o najkrótszym czasie wchłaniania oraz kazeina micelarna. Zhydrolizowany kolagen zawiera składniki będące niezwykle istotnym budulcem tkanki łącznej, odpowiadające za prawidłową strukturę skóry oraz utrzymanie jej jędrności i elastyczności, a czy właśnie nie oto Ci chodzi? Optymalny udział białka w diecie to istotny czynnik kontroli masy ciała oraz zachowania prawidłowych proporcji tkankowych. Skuteczna odbudowa po treningu oznacza lepszy metabolizm tkanki tłuszczowej, przedłużone uczucie sytości i poprawę ogólnego samopoczucia. Właściwa jakość tkanki mięśniowej umożliwia zachowanie odpowiedniej definicji, kształtu i jędrności ciała.
Faktem jest, że spożywanie odpowiedniego rodzaju produktów białkowych ma decydujący wpływ na jakość tkanki mięśniowej – zdecydowanie jednak nie należy obawiać się nadmiernego jej rozrostu! Niski poziom testosteronu w kobiecym organizmie jest głównym czynnikiem uniemożliwiającym przybranie nadmiernej ilości tkanki mięśniowej. Dodatkowo zachowanie właściwej podaży kalorycznej pomaga utrzymać masę mięśniową i sylwetkę w pożądanych granicach!
Zawarty w preparacie błonnik kukurydziany jest źródłem nieprzyswajalnych frakcji węglowodanowych, które usprawniają trawienie, absorbują związki tłuszczowe z przewodu pokarmowego i wspomagają jego oczyszczanie. Jego ogromną zaletą jest brak glutenu, znajdującego się w większości preparatów błonnikowych.
Zawarty się w suplemencie SINETROL® to opatentowany ekstrakt owoców cytrusowych i guarany o potwierdzonym badaniami klinicznymi działaniu oraz wszechstronnie przebadana L-karnityna. Obie wymienione substancje wzajemnie wspierają swoje działanie. W pierwszej linii decydujące znaczenie mają zawarte w SINETROL®u: polifenole – funkcja antyoksydacyjna (neutralizacja wolnych rodników i ochrona struktur komórkowych, przede wszystkim wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, związków białka oraz DNA) oraz ekstrakt z guarany – przyśpiesza lipolizę, czyli ułatwia rozkład triglicerydów zawartych w komórkach tkanki tłuszczowej (adipocytach) do postaci wolnych kwasów tłuszczowych i glicerolu. W drugiej kolejności rozpoczyna swoje działanie L – karnityna, która umożliwia transport kwasów tłuszczowych przez wewnętrzną błonę mitochondrialną do matriks centrum energetycznego komórki, gdzie związki te są rozkładane.
Dowody na korzyści płynące ze zwiększenia udziału białka w diecie:
Badanie analizujące wpływ diet: wysokobiałkowej oraz wysokowęglowodanowej o porównywalnych wartościach energetycznych jednoznacznie wykazało pozytywny wpływ większego udziału białka w dziennej racji pokarmowej na stosunek komponentów tkankowych ciała, wskaźniki lipidowe krwi, glikemię oraz kontrolę łaknienia (większe uczucie sytości) w okresie redukcji masy ciała u dorosłych kobiet.
Utrata masy ciała w krótkim okresie czasu wymaga najczęściej stosowania diety niskoenergetycznej z równoczesną zwiększoną podażą białka. Jednak jak wskazuje kolejny eksperyment – suplementacja produktami zawierającymi białko (szczególnie białko serwatkowe) może pomóc w stabilizacji masy ciała w dłuższym okresie czasu nawet bez stosowania restrykcji energetycznych. Powyższa próba po zakończeniu badania wskazała na niższą masę ciała (-1,8 kg), niższą masę tkanki tłuszczowej (-2,3 kg) oraz mniejszy obwód w talii u badanych stosujących suplementację białkiem typu whey protein niż w grupie spożywającej suplementy węglowodanowe o takiej samej wartości kalorycznej.
Według innych autorów badających wpływ diet niskoenergetycznych na wskaźniki biochemiczne krwi, diety o wysokiej zawartości białka miały większy wpływ na redukcję stężenia triacylogliceroli, poprawę gospodarki żelazem (hemoglobina) oraz lepszy metabolizm witaminy B12
Literatura:
Layman DK, Boileau RA, Erickson DJ, Painter JE, Shiue HHjjjhfhhtdh, Sather C, Christou DD: A reduced ratio of dietary carbohydrate to protein improves body composition and blood lipid profiles during weight loss in adult women. J Nutr 2003, 133 (2): 411-417.
Baer DJ , Stote KS, Paul DR, Harris GK, Rumpler WV, Clevidence BA: Whey Protein but Not Soy Protein Supplementation Alters Body Weight and Composition in Free-Living Overweight and Obese Adults. J Nutr 2011, 141: 1489-1494.
Noakes M , Keogh JB, Foster PR, Clifton PM: Effect of an energy-restricted, high-protein, low-fat diet relative to aconventional high- carbohydrate, low-fat diet on weight loss, body composition, nutritional status, and markers of cardiovascular health in obese women. Am J Clin Nutr 2005, 81:1298-306.
Wskazania:
dla kobiet aktywnych, dążących do utrzymania prawidłowej masy ciała.
Stosowanie:
1 porcja dziennie (rano po przebudzeniu, w ciągu dnia między posiłkami lub po treningu). 1 porcję (24 g = 3/4 miarki) rozpuścić w 150 ml1 wody. Spożyć bezpośrednio po przygotowaniu. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Uwaga: nie zaleca się stosowania u dzieci, kobiet w ciąży, karmiących piersią lub w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu.
1 Aby dostosować intensywność smaku do indywidualnych preferencji rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
Skład:
84,3% Protein blend (koncentrat białek serwatkowych (z mleka), hydrolizat białek kolagenu, izolat białek serwatkowych (z mleka), kazeina micelarna (z mleka)), aromaty, błonnik kukurydziany, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, kwas jabłkowy (dla wszystkich rodzajów smaków truskawkowych); tauryna, L-winian L-karnityny, olej ze średniołańcuchowymi kwasami tłuszczowymi (olej MCT), substancje zagęszczające – guma ksantanowa, sól sodowa karboksymetylocelulozy, guma arabska; sól, substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza, cyklaminiany; SINETROL® (opatentowany ekstrakt z owoców cytrusowych i guarany (Citrus sinensis L. Osbeck, Citrus grandis, Citrus aurantium var. Dulcis, Paullinia cupana)), emulgator – lecytyna sojowa, barwniki – koszenila (dla wszystkich rodzajów smaków truskawkowych, truskawkowo – kiwi, wiśniowych i wiśniowo - bananowych), E 150c (dla wszystkich rodzajów smaków: cookies cream, toffi, czekoladowych, ice coffee, kawowych, cappuccino, tiramisu, orzechów laskowych), ryboflawina, E 133 (dla wszystkich rodzajów smaków pistacjowych)
Informacja o wartości odżywczej |
na porcję (24 g + 150 ml wody)1 |
na 100 g |
Wartość energetyczna |
389 kJ / 93 kcal |
1621 kJ / 386 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,4 g 1,4 g |
6 g 6 g |
Węglowodany w tym cukry |
2,8 g 1,7 g |
11,8 g 7,1 g |
Błonnik |
1,2 g |
5,00 g |
Białko |
16,5 g |
69 g |
Sól |
0,14 g |
0,58 g |
Tauryna |
341 mg |
1420 mg |
L-karnityna |
200 mg |
833 mg |
SINETROL® (Citrus sinensis L. Osbeck, Citrus grandis, Citrus aurantium var. Dulcis, Paullinia cupana) |
10 mg |
41,7 mg |
Aminogram wzorcowy # |
ilość na procję 24 g |
ilość na 100 g |
L-alanina |
862 mg |
3591 mg |
L-arginina |
398 mg |
1656 mg |
kwas L-asparaginowy |
1745 mg |
7272 mg |
L-cysteina |
337 mg |
1406 mg |
kwas L-glutaminowy |
2895 mg |
12062 mg |
Glicyna |
443 mg |
1847 mg |
L-histydyna |
268 mg |
1118 mg |
*/** L-izoleucyna |
998 mg |
4158 mg |
*/**L-leucyna |
1660 mg |
6916 mg |
* L-lizyna |
1513 mg |
6303 mg |
* L-metionina |
346 mg |
1441 mg |
*/*** L-fenyloalanina |
483 mg |
2013 mg |
L-prolina |
978 mg |
4074 mg |
L-seryna |
739 mg |
3079 mg |
* L-treonina |
1048 mg |
4367 mg |
*/*** L - tryptofan |
215 mg |
896 mg |
*** L-tyrozyna |
406 mg |
1690 mg |
*/** L-walina |
912 mg |
3800 mg |
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne
Opakowanie:
720 g