Wyrób medyczny Ranigast S-O-S MLECZKO zawiera połączenie kilku substancji działających synergistycznie w środowisku żołądka. Szczególny skład preparatu zawierającego: alginian sodu oraz wodorowęglan potasu i węglan wapnia umożliwia jego szybkie działanie.
Alginiany to polisacharydy uzyskiwane z niektórych gatunków alg morskich. Występują w postaci włókien, które w reakcji z kwaśnym środowiskiem żołądka, szybko ulegają żelifikacji. Powstały żel tworzy ochronną warstwę na błonie śluzowej żołądka.
Połączenie węglanu i wodorowęglanu neutralizuje kwasotę soku żołądkowego. Ponadto pęcherzyki dwutlenku węgla, które powstają w wyniku reakcji z kwasem solnym zostają uwięzione w żelu alginianowym. Przekształca się on w piankę unoszącą się na powierzchni soku żołądkowego i tworzącą barierę, która zmniejsza liczbę epizodów refluksu.
Wyrób medyczny Ranigast S-O-S MLECZKO jest wskazany do stosowania w celu łagodzenia objawów refluksu żołądkowo-przełykowego, takich jak: zgaga oraz ból brzucha.
Wyrób medyczny Ranigast S-O-S MLECZKO umożliwia zmniejszanie nadkwaśności, zapobiegając wystąpieniu uczucia pieczenia, bólu brzucha i niestrawności.
Wyrób medyczny Ranigast S-O-S MLECZKO jest skuteczny niezależnie od zasadniczej przyczyny problemu. Ponadto można stosować go wspomagająco u pacjentów z zapaleniem żołądka.
Wyrób medyczny Ranigast S-O-S MLECZKO zawiera połączenie kilku substancji działających synergistycznie w środowisku żołądka. Szczególny skład preparatu zawierającego: alginian sodu oraz wodorowęglan potasu i węglan wapnia umożliwia jego szybkie działanie.
Alginiany to polisacharydy uzyskiwane z niektórych gatunków alg morskich. Występują w postaci włókien, które w reakcji z kwaśnym środowiskiem żołądka, szybko ulegają żelifikacji. Powstały żel tworzy ochronną warstwę na błonie śluzowej żołądka.
Połączenie węglanu i wodorowęglanu neutralizuje kwasotę soku żołądkowego. Ponadto pęcherzyki dwutlenku węgla, które powstają w wyniku reakcji z kwasem solnym zostają uwięzione w żelu alginianowym. Przekształca się on w piankę unoszącą się na powierzchni soku żołądkowego i tworzącą barierę, która zmniejsza liczbę epizodów refluksu.
Wyrób medyczny Ranigast S-O-S MLECZKO jest wskazany do stosowania w celu łagodzenia objawów refluksu żołądkowo-przełykowego, takich jak: zgaga oraz ból brzucha.
Wyrób medyczny Ranigast S-O-S MLECZKO umożliwia zmniejszanie nadkwaśności, zapobiegając wystąpieniu uczucia pieczenia, bólu brzucha i niestrawności.
Wyrób medyczny Ranigast S-O-S MLECZKO jest skuteczny niezależnie od zasadniczej przyczyny problemu. Ponadto można stosować go wspomagająco u pacjentów z zapaleniem żołądka.
alginian sodu, węglan wapnia, wodorowęglan potasu.
Substancje pomocnicze: wyciąg z imbiru (aromat), olejek eteryczny z imbiru (aromat), aromaty anyżu i mleka, woda, karbomer, parahydroksybenzoesan metylowo-sodowy, sukraloza.
Ranigast S-O-S MLECZKO (410+51+205 mg/15 ml) 200 ml
Wyrób medyczny Ranigast S-O-S MLECZKO zawiera połączenie kilku substancji działających synergistycznie w środowisku żołądka. Szczególny skład preparatu zawierającego: alginian sodu oraz wodorowęglan potasu i węglan wapnia umożliwia jego szybkie działanie.
Alginiany to polisacharydy uzyskiwane z niektórych gatunków alg morskich. Występują w postaci włókien, które w reakcji z kwaśnym środowiskiem żołądka, szybko ulegają żelifikacji. Powstały żel tworzy ochronną warstwę na błonie śluzowej żołądka.
Połączenie węglanu i wodorowęglanu neutralizuje kwasotę soku żołądkowego. Ponadto pęcherzyki dwutlenku węgla, które powstają w wyniku reakcji z kwasem solnym zostają uwięzione w żelu alginianowym. Przekształca się on w piankę unoszącą się na powierzchni soku żołądkowego i tworzącą barierę, która zmniejsza liczbę epizodów refluksu.
Wyrób medyczny Ranigast S-O-S MLECZKO jest wskazany do stosowania w celu łagodzenia objawów refluksu żołądkowo-przełykowego, takich jak: zgaga oraz ból brzucha.
Wyrób medyczny Ranigast S-O-S MLECZKO umożliwia zmniejszanie nadkwaśności, zapobiegając wystąpieniu uczucia pieczenia, bólu brzucha i niestrawności.
Wyrób medyczny Ranigast S-O-S MLECZKO jest skuteczny niezależnie od zasadniczej przyczyny problemu. Ponadto można stosować go wspomagająco u pacjentów z zapaleniem żołądka.
alginian sodu, węglan wapnia, wodorowęglan potasu.
Substancje pomocnicze: wyciąg z imbiru (aromat), olejek eteryczny z imbiru (aromat), aromaty anyżu i mleka, woda, karbomer, parahydroksybenzoesan metylowo-sodowy, sukraloza.
Dorośli i młodzież (12–18 lat):
zalecane dzienne dawkowanie to 1 łyżka stołowa (około 15 ml) po dwóch głównych posiłkach w ciągu dnia i przed snem, do momentu ustąpienia objawów.
Dzieci (9-12 lat):
2 łyżeczki (około 10 ml) po dwóch głównych posiłkach w ciągu dnia i przed snem do momentu ustąpienia objawów.
Dzieci (6-9 lat):
1 łyżeczka (około 5 ml) po dwóch głównych posiłkach w ciągu dnia i przed snem do momentu ustąpienia objawów.
Jeśli po miesiącu stosowania produktu problem nadal występuje, należy skonsultować się z lekarzem.
Dawki te skutecznie zmniejszają kwasotę soku żołądkowego i zapobiegają refluksowi żołądkowo-przełykowemu. Nie należy przekraczać zalecanej dawki.